Coolworks presenteert de Euratainer Schoon/Vuil

Op vraag van de Nederlandse, Duitse, Deense en Finse markt heeft Coolworks BV, producent van de Euratainer kadaverkoelingen, de Euratainer Schone-Vuile-Weg in het programma opgenomen. Deze uitvoeringen  werden al vaker op aanvraag gemaakt voor klanten, maar door de stijgende behoefte neemt Coolworks een aantal modellen nu standaard op in haar assortiment.

De vraag naar dit type Euratainer (kadaverkoeling) is ontstaan uit de vraag van veehouders om zo min mogelijk contact te laten bestaan tussen de vuile (laadplaats destructiebedrijf ) en schone weg (binnen het productieperceel). Dit is vooral een hygiënekwestie; geen  contact  tussen schone en vuile weg helpt eventuele insluiping van ziektes voorkomen en verlaagt de infectiedruk. Daarnaast is er een praktisch-hygiënisch aspect. De veehouder kan nu zijn kadavers  direct  vanuit het schone  gedeelte naar de koeling brengen en hoeft daardoor niet telkens door de hygiënesluis (douchen en omkleden) omdat hij het schone gedeelte niet verlaat. Daarnaast kunnen de tonnen/containers aan de vuile zijde worden gereinigd voordat ze worden teruggebracht naar de schone kant van het bedrijf.

Coolworks brengt in eerste instantie alle modellen (met uitzondering van de 1-tons) Euratainer in deze ‘schone-vuile-weg’ uitvoering op de markt. Daarnaast kunnen op aanvraag ook de  bekende Coolworks kadavercellen op deze wijze worden uitgevoerd en zijn er op aanvraag speciale uitvoeringen mogelijk.  Meer weten over deze producten, klik dan hier.

Lees ook:
Bioveiligheid op het varkensbedrijf: waarop letten? Door Maria Laanen - www.varkensbedrijf.nl (nr 1/januari 2012)
Hygiene buiten stal kan beter. Door René Stevens - Boerderij 97 (no. 24, 13 maart 2012)

 

http://www.euratainer.nl/media/img/Schone Vuile Weg/4HM_6.jpg